2018. aasta lõpus avatakse valukojas virtuaalse reaalsuse elamuskeskus

NoblessnerSeni erakordse akustika ja tipptasemel kontsertetenduste poolest tuntud valukoda Noblessneri sadamalinnakus Tallinnas läheb 2017. aasta sügisest renoveerimisse ning avatakse külastajatele 2018. aasta lõpus. Valukotta rajatakse suurejooneline kogupere-keskus, mis muuhulgas keskendub tehnoloogia viimasele sõnale – virtuaalreaalsusele. Keskuse eesmärk ei ole pelgalt meelelahutus, väga oluline on ka hariduslik pool.

EAS toetab keskuse loomist 2,4 miljoni euroga, toetust jagatakse Euroopa Regionaalarengu Fondi vahenditest.

Alles jääb ka kontsertide korraldamise võimalus: kõik eksponaadid on teisaldatavad ning renoveerimisel peetakse hoolikalt silmas, et hoone akustilised omadused säiliksid just sellistena nagu seni.

Virtuaalreaalsuse elamuskeskuses on hulk interaktiivseid eksponaate, kuhu inimesed virtuaalkogemuse saamiseks sisenevad. Iga eksponaat on unikaalse disainiga ning jutustab külastajatele erilise loo, mis on inspireeritud ennekõike Noblessneri ajaloost ja merest, kunagistest teadusfantaasiatest ja tänastest saavutustest.

Lisaks virtuaalsele reaalsusele kujundatakse kogu valukoja keskkond nii, et see pakuks meeldejäävat elamust ka ilma VR-prillideta ning oleks arendav ka päris väikestele. Koostöös Moskva EKSPERIMENTANIUM elamuskeskusega rajatakse valukotta käed-külge eksponaatidega väljapanekud, mis kirjeldavad nii reaalteaduste kui finantsmaailma seaduspärasid. Kavas on ka haridusprogrammid nii lastele kui ka täiskasvanutele.

20. sajandi alguses oli Noblessneris toonase Tsaari-Venemaa üks tähtsamaid allveelaevade tootmiskeskusi. Kolme aasta jooksul (1914—1917) ehitati siin kokku 13 allveelaeva.

Noblessneri sadamalinnakust kujuneb merele avatud erilise atmosfääriga piirkond.

2018. aastal valmivad uus linnaväljak ja mereäärne promenaad, samuti rajatakse siia hulk mereäärseid kortereid ja äripindu. Lisaks uutele ehitistele ning jahisadama laiendusele rekonstrueeritakse lähiaastatel ka kõik ajaloolised tööstushooned.

Kas soovid värsket kinnisvarainfot meilile?

Sisesta e-posti aadress ja ole kursis kinnisvaraturu liikumistega!

Kinnisvarakoolis järgmisena:

02.04.2024 Korteriühistu juhtimise ABC