2016 a. III kvartali ja 6 kuu konsolideeritud vahearuanne (auditeerimata)

Pro Kapital2016. aasta kolmandas kvartalis jätkas AS Pro Kapital Grupp oma suurima arendusprojekti, Tallinnas asuva T1 kaubandus- ja meelelahutuskeskuse ehitustöid ning samuti aktiivseid üüriläbirääkimisi mitmete kohalike ja välismaiste jaekaubandusettevõtetega. Allkirjastati ka projekti finantseerimise leping kogumahus 65 miljonit eurot juhtiva rahvusvahelise rahastusplatvormiga TSSP. Ettevõte jätkas samuti arendustegevusega Riias Kliversala elamuarendus-projektis, Šaltinių Namai kvartalis Vilniuses ning Tondi Elukvartalis Tallinnas.

Vilniuses on vahearuande avaldamise ajaks ehitatavas K4-1 hoones klientidele üle antud 33 korterit 44-st, kolme osas on protsess veel käimas. Jätkusid ka projekteerimistööd 2. etapi elamuhoonetele ehitusloa taotlemiseks, kus vahearuande avaldamise ajaks on sõlmitud 33 reserveerimiskokkulepet.

Tondi Elukvartali projektis Tallinnas on vahearuande avaldamise ajaks kolm hoonet valminud ning asjaõigus-lepingutega on klientidele üle antud 71 korterit 93-st. Neljandas hoones on sõlmitud 7 eelmüügilepingut 31-st korterist. Lõppesid Tondi 53 kinnistul asuva ajaloolise kasarmuhoone renoveerimistööd ning alates 1.septembrist asub valminud hoones AS Pro Kapital Grupi peakontor. Jätkati projekteerimistöödega veel kahe kasarmuhoone renoveerimiseks nii kontori- kui eluhooneteks. 1. novembril, aruandeperioodi järgselt, alustas ettevõte Kalasadama ümbruse ala arhitektuurivõistlusega, mille tööde esitamise tähtaeg on 1. veebruar 2017. Vastavalt juunikuus kehtestatud detailplaneeringule on Ettevõttel õigus rajada alale kokku 6-18 elamuhoonet brutomahuga kuni 38 300 m2, rekreatsioonialad, rannapromenaad ning restorani- ja jahtklubihoone.

Riias, Kliversala arendusprojektis, on 47 korteriga elamu ehitustöödega alustatud ning vahearuande avaldamise ajaks on sõlmitud eelmüügilepingud 7 korterile. Jätkusid ka Tallinase elamuehitusprojekti projekteerimistööd.

Aruandeperioodil viis Ettevõte läbi kaks võlakirjaemissiooni etappi emiteerides võlakirju kokku väljalaskehinnaga 16 003 059 eurot. Emissioonist laekuvate vahenditega finantseeritakse peamiselt Ettevõtte arendusprojekte.

Aruandeperioodil oli Ettevõtte käive 16,2 miljonit eurot ehk 2015. aasta sama perioodi 12,9 miljoni euro käibega võrreldes 25% võrra suurem. Käive suurenes kinnisvaramüügi segmendis. Antud ärisegmendi käive sõltub uute hoonete valmimisest, kuna müügitulu kajastatakse asjaõiguslepingute sõlmimise hetkel. Brutokasumi suurenemine mõjutas positiivselt ka ärikasumit. 2016. aasta üheksa kuu puhastulem jäi negatiivseks suurte finantskulude tõttu, kuid 2016. aasta üheksa kuu puhaskahjum 2,4 miljonit eurot oli 16% võrra väiksem kui 2,8 miljonit eurot eelmise aasta samal perioodil.

Ärikasum suurenes üheksa kuu jooksul võrdlusperioodi suhtes 1,5 miljoni euro võrra (165%) ning moodustas kasumi 0,6 miljonit eurot (2015 9 kuud: 0,9 miljonit eurot ärikahjumit). Kolmanda kvartali ärikasum oli 1,8 miljonit eurot (2015 3. kv. 0,5 miljonit eurot kasumit). Puhaskahjum vähenes üheksa kuu jooksul võrdlusperioodi suhtes 0,4 miljoni euro võrra (16%), moodustades kahjumi 2,4 miljonit eurot (2015 9 kuud: 2,8 miljonit eurot kahjumit). Kolmanda kvartali puhaskahjum oli 0,8 miljonit eurot (2015 3.kv: -1,3 miljonit eurot)

Kas soovid värsket kinnisvarainfot meilile?

Sisesta e-posti aadress ja ole kursis kinnisvaraturu liikumistega!

Kinnisvarakoolis järgmisena:

02.04.2024 Korteriühistu juhtimise ABC