Vabaõhumuuseumi naabrusse kavandatakse uusi elamuid

Tallinna linnavalitsus algatab homsel istungil Vabaõhumuuseumi tee 20 kinnistu ja lähiala detailplaneeringu koostamise.

Planeeritav maa-ala asub Vabaõhumuuseumi tee ja mere vahelisel alal. Detailplaneeringuga soovitakse luua võimalus ehitada 3,34 ha suurusele maa-alale kuni kaheksa maksimaalselt 3 maapealse korrusega korterelamut. Ühtlasi soovitakse detailplaneeringuga muuta Vabaõhumuuseumi tee 20 kinnistu sihtotstarve tootmis- ja maatulundusmaast elamumaaks

Lisaks on detailplaneeringu ülesanne üldiste maakasutustingimuste määramine ja heakorrastuse, haljastuse, juurdepääsude, parkimise ning tehnovõrkudega varustamise põhimõtteline lahendamine.

Planeeringualal paiknevad üksikelamu, abihoone ja alajaam.

Vabaõhumuuseumi tee 20 kinnistul kasvavad haljastuslikult väärtuslikud männid, kuused, kased, pärnad, elupuud, euroopa lehist ja siberi nulgu. Osa planeeritavast maa-alast jääb Tallinna vanalinna muinsuskaitseala kaitsevööndisse, vaatesektorisse vaateplatoolt Tiskre klindil kiirtega Kaarli kirikule ja Toompea põhjanõlvale. Maa-alale hoonestuse kavandamisel tuleb tagada vanalinna silueti vaadeldavus.

Planeeringuala piirneb lääne poolt kuni 4-korruseliste korterelamutega, põhja poolt merega, ida poolt Vabaõhumuuseumi territooriumiga ja lõuna poolt Vabaõhumuuseumi teega. Lähedal asub bussi nr 21 peatus, mis tagab ühenduse teiste linnaosadega.

Kuna naaberkrundil asuvad peamiselt korterelamud, mis on lamekatusega ning paiknevad põhja-lõuna suunaliselt, on ka käesolevas planeeringu eskiislahenduses kavandatud hooned põhja-lõuna suunaga ning lamekatusega. Korruselisuseks on valitud 3 korrust (sh katusekorrus), et kavandatavad hooned toetaksid planeeringualast läänes asuvate 4-korruseliste korterelamute ning Vabaõhumuuseumi territooriumile kavandatud hoonete vahelist ala.

Ala hoonestamiseks on valitud väiksed, kuni kuue korteriga korterelamud, mis loovad sujuva ülemineku naaberkrundil olevate suuremate korterelamute ning Vabaõhumuuseumi territooriumi vahel. Hoonete paigutusel on lähtutud eelkõige haljastuse säilitamise printsiibist. Kahe elamugrupi vahele, puudest vabale alale on planeeritud laste mänguväljak. Lisaks on planeeringualale ette nähtud võimalus ka suuremaks rekreatsioonialaks, mis asub krundi põhjapoolses osas.

Detailplaneeringu eskiisi koostas K-Projekt AS.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*

5 + 2 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
Kas soovid värsket kinnisvarainfot meilile?

Sisesta e-posti aadress ja ole kursis kinnisvaraturu liikumistega!